SLO ENG

Vrazov trg 2
1104 Ljubljana
Slovenija

telefon: +386 1 543 7700
Faks: +386 1 543 7701
e-pošta:

Natisni Nastavitve

Predstavitev Medicinske fakultete

Na UL MF je zaposlenih 852 delavcev in sicer:

  • 236 visokošolskih učiteljev
  • 91 asistentov
  • 99 raziskovalcev
  • 29 mladih raziskovalcev
  • 397 strokovnih in administrativnih delavcev

Fakulteto zastopa in predstavlja dekan prof. dr. Dušan Šuput.
Poleg dekana zastopajo vodstvo fakultete: prodekan za strokovno zdravstveno področje prof. dr. Srečko Koren, prodekan za znanstveno raziskovalno področje prof. dr. Tadej Battelino, prodekan za študijsko področje dentalne medicine izr. prof. dr. Igor Kopač, prodekan za študijsko področje medicine prof. dr. Igor Švab in tajnik fakultete Nastja Babšek Omahen.

V organizacijskem smislu je fakulteta razdeljena na Oddelek za dodiplomski študijski program medicine, ki ga vodi prodekan za študijsko področje medicine prof. dr. Igor Švab, Oddelek za dodiplomski študijski program dentalne medicine, ki ga vodi prodekan za študijsko področje dentalne medicine izr. prof. dr. Igor Kopač, Oddelek za strokovno zdravstveno dejavnost, ki ga vodi prodekan za strokovno zravstveno področje prof. dr. Srečko Koren in Oddelek za podiplomski študij, ki ga vodi prof. dr. Vito Starc.

Oddelek za strokovno zdravstveno dejavnost sestavljajo Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo, ki ga vodi predstojnik prof. dr. Miroslav Petrovec, Inštitut za patologijo, ki ga vodi predstojnik doc.dr. Jože Pižem in Inštitut za sodno medicino, ki ga vodi predstojnik prof. dr. Jože Balažic.
V okviru oddelka za strokovno dejavnost so sistemizirani tudi posamezni centri in laboratoriji za strokovno zdravstveno dejavnost.

Pedagoško in znanstveno raziskovalno delo se izvaja na katedrah in inštitutih ter posameznih centrih in laboratorijih v okviru posameznega inštituta fakultete.

Tajništvo fakultete vodi tajnik fakultete Nastja Babšek Omahen, pomočniki tajnika fakultete so Marija Martinčič, Mirjam Trček in Sonja Leben.
Tajništvo se deli na računovodsko finančno službo, ki jo vodi Klara Purkat, na kadrovsko službo, ki jo vodi Mirjam Trček, na študentski referat za dodiplomski in podiplomski pouk, mednarodno pisarno in tehnično vzdrževalno službo, ki jo vodi Renato Gotovina.

V okviru fakultete je organizirana Centralna medicinska knjižnjica, ki jo vodi mag. Anamarija Rožič.

Seznam predavanj ( abecedni seznam učiteljev in sodelavcev posodobljen 26.5.2014)

 

 

Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani